2014-02-28 17:30:43• hírek • Kocsis Zoltán

Megoldódik a Fagului utca problémája

Megoldódni látszik a szatmárnémeti Fagului utca közel 25 családjának problémája: a polgármesteri hivatal honlapja szerint a felek megtalálták a mindenki számára kedvező megoldást.

Amint arról kedden beszámoltunk, a város nyugati szélén található Fagului utca lakói közel két éve harcolnak azért, hogy kitiltsák onnan a teherforgalmat. A petíciót valamennyien aláírták, többször is keresték a polgármestert, alpolgármestereket, prefektust. Bálint Erzsébet kedden is részt vett Eugeiu Avram meghallgatásán, minek köszönhetően az ügy sajtónyilvánosságot kapott. Nem tudni, ez mozdította ki a holtpontból az ügyet, vagy esetleg az a tény, hogy Avram személyesen küldte a nőt az alpolgármesterhez, de egy biztos: Radu Roca kezdeményezésére az érintettek közös megbeszélést tartottak.

A tárgyaláson Roca mellett részt vett Dorel Coica polgármester, a polgármesteri hivatal közlekedési szakemberei, az utca végén található Autonova kft. igazgatója, Cristian Suteu, valamint a lakosok képviseletében Bálint Erzsébet.

A háromoldalú megbeszélés pedig nem maradt eredménytelen, a résztvevőknek sikerült ugyanis konszenzusra jutniuk: a polgármesteri hivatal vállalta, megteremti annak feltételeit, hogy a kamionok ezentúl az Oituz utcáról juthassanak el a gyártelephez és ne használják a Fagului utcát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: